Delta đenerali se povukao i iz vlasništva u Montinvestu

Bez autora
Jul 04 2011

Domaća osiguravajuća kuća "Delta đenerali" nastavila je da prodaje vlasničke pozicije na Beogradskoj berzi i nakon povlačenja iz udela u fabrici konditorskih proizvoda "Jafa" prošle nedelje, izašla je i iz vlasništva u građevinskoj kompaniji "Montinvest". Ovaj portfeljni investitor likvidirao je u potpunosti svoju vlasničku poziciji u kompaniji "Montinvest", gde je bio jedan od većih akcionara. Putem blok transakcije, Delta đenerali je prodao gotovo devet odsto akcija ove građevinske kompanije po ceni od 10.000 dinara, dok je ukupna vrednost transakcije iznosila 21,3 miliona dinara. Na strani kupovine u ovoj transakciji je stajao kastodi račun Nove ljubljanske banke (NLB) koji je sada vodeći akcionar u tom preduzeću sa oko 25 procenata vlasništva. "Delta đenerali" je samo nekoliko dana ranije rasprodala pozicije koje je imala u konditoru "Jafa", kao i u beogradskom skladištaru "Kopaonik". Nakon ovih prodaja, ovaj investitor ima veoma masivan portfelj hartija od vrednosti u kojem najveći deo zauzima vlasnički udeo u "Univerzal banci" u kojoj "Delta đenerali" raspolaže sa 4,7 odsto akcija.

Delta đenerali se povukao i iz vlasništva u MontinvestuDomaća osiguravajuća kuća "Delta đenerali" nastavila je da prodaje vlasničke pozicije na Beogradskoj berzi i nakon povlačenja iz udela u fabrici konditorskih proizvoda "Jafa" prošle nedelje, izašla je i iz vlasništva u građevinskoj kompaniji "Montinvest", objavila je juče brokerska kuća "Sinteza invest grupa" (SIG).

Ovaj portfeljni investitor likvidirao je u potpunosti svoju vlasničku poziciji u kompaniji "Montinvest", gde je bio jedan od većih akcionara.

Kako navodi SIG, putem blok transakcije, Delta đenerali je prodao gotovo devet odsto akcija ove građevinske kompanije po ceni od 10.000 dinara, dok je ukupna vrednost transakcije iznosila 21,3 miliona dinara.

Na strani kupovine u ovoj transakciji je stajao kastodi račun Nove ljubljanske banke (NLB) koji je sada vodeći akcionar u tom preduzeću sa oko 25 procenata vlasništva.

"Delta đenerali" je samo nekoliko dana ranije rasprodala pozicije koje je imala u konditoru "Jafa", kao i u beogradskom skladištaru "Kopaonik".

Nakon ovih prodaja, ovaj investitor ima veoma masivan portfelj hartija od vrednosti u kojem najveći deo zauzima vlasnički udeo u "Univerzal banci" u kojoj "Delta đenerali" raspolaže sa 4,7 odsto akcija, ističe SIG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik